Werkwijze

Ik werk uitsluitend op afspraak. Maak op tijd een afspraak want meestal heb ik een wachttijd van ongeveer 2 à 3 weken. Voor het maken van een afspraak kunt U bellen met telefoonnummer: 0654296390

Uiteraard is het belangrijk dat de hond goed is uitgelaten voordat ze bij mij komt. Met een volle blaas op tafel staan is echt geen pretje voor de hond. Ik bespreek dan met u wat uw wensen zijn. Eventuele bijzonderheden van de hond worden ook doorgenomen (bv: last van poot of wratjes hier en daar). Hoe de hond dan geknipt gaat worden is afhankelijk van de conditie van de vacht(klitten/vlooien/huid aandoeningen etc.).
Ik geef een tijd door dat de hond weer gehaald kan worden.

Als U weg bent ga ik beginnen met de behandeling. Eerst wordt de hond voorgewerkt. Dat houdt in dat ik eventueel ga plukken, efileren of scheren. Dat is afhankelijk van de vachtsoort van uw hond. De hond wordt dan helemaal doorgeborsteld en aanwezige klitten worden verwijderd.
Dan gaat de hond in bad en wordt gewassen met een shampoo die goed bij de vacht past, daarna, als het nodig is, een crèmebehandeling.
De anaalklier wordt nagekeken en eventueel uitgeknepen. Daarna wordt de hond droog geföhnd en pas als de hond helemaal droog is wordt begonnen met het nawerken.

De hond wordt dan helemaal in het gewenste model geknipt. De nagels worden geknipt, de oren schoongemaakt en de tanden worden gereinigd (zover de hond het toelaat). Pas dan is de hond klaar om gehaald te worden

home